Search...

Search

Dieseko Group start Dieseko Academy

De Dieseko Academy is gebaseerd op een digitaal Learning Management System. Op dit digitale platform wordt voor iedere Dieseko collega een leerpakket beschikbaar gesteld. Hiermee kun je door middel van zelfstudie cursussen doen en zo je vaardigheden verbeteren of kennis verhogen. En nieuwe collega’s kunnen zo snel kennismaken met onze producten.
De Dieseko Academy is gebaseerd op een digitaal Learning Management System. Op dit digitale platform wordt voor iedere Dieseko collega een leerpakket beschikbaar gesteld. Hiermee kun je door middel van zelfstudie cursussen doen en zo je vaardigheden verbeteren of kennis verhogen. En nieuwe collega’s kunnen zo snel kennismaken met onze producten.

Waarom hebben we nu een online Dieseko Academy?

Omdat er veel kennis in de organisatie zit, maar vaak nog in de hoofden van medewerkers. Door het te vertalen naar een cursus kan iedereen deze kennis gebruiken en worden we met z’n allen slimmer.

Kijk hier hoe onze CEO Dirk Smulders deze vraag van ‘waarom’ beantwoordt:

Het aanbod cursussen op de de Dieseko Academy is heel breed en is afgestemd op alle functies en afdelingen. Een cursus kan in de vorm van een video zijn die iets verteld over een onderwerp. Het kan ook een powerpoint-presentatie zijn, een tekstuele presentatie, of een animatie. Het kan helemaal nieuw leermateriaal zijn, maar ook een opfriscursus. Bij de cursus hoort een controle-vragenlijst. Na het goed beantwoorden van die vragen ben je geslaagd voor de cursus.

Binnenkort krijgen jullie allemaal via de mail een uitnodiging om mee te doen. zie het plaatje hieronder. Na het activeren kan je rond kijken in de Dieseko Academy.

Als je wordt gevraagd om aan een cursus deel te nemen krijg je via de mail een uitnodiging.

Heb je nog vragen of ben je gewoon nieuwsgierig?
Bekijk hier onze veelgestelde vragen met hun antwoorden antwoorden.

Voor meer informatie:

Mireille Hilgenkamp

HR Advisor

+31(0)184410333

Email me

Belangrijke begrippen binnen Dieseko Academy

Leerpad

Een leerpad bestaat uit allemaal losse modules. Het leerpad is opgebouwd uit verschillende losse modules over één specifiek onderwerp of kennisgroep. Een leerpad kan persoonlijk zijn maar ook functiegericht opgebouwd zijn.

Module

Een ‘’los’’ onderdeel, een bouwsteen. Door verschillende modules te bundelen ontstaat er een leerpad. Soms is een losse module voldoende om de kennis over te dragen. Modules kunnen dus zowel in een leerpad als op zichzelf staand aan je toegekend worden.

Content

Content is het leermateriaal, de kennis verpakt in een tekstdocument, afbeelding, animatie of video. Online uitingen zoals teksten, afbeeldingen en/of video’s.

Dieseko Academy

Wat is Dieseko Academy?

De Dieseko Academy is een online leer en kennisplatform (een Digital Learning Management System) gebaseerd op de software van Eloomi.
Dit digitale platform staat vol met leerzame content. Daarbij kan je denken aan vaktechnische kennis, algemene kennis en vaardigheden maar ook informatieve content.
Voor iedere Dieseko collega wordt een eigen omgeving ingericht. Op basis van je functie krijg je leerpaden en/of losse modules toegekend met kennis die past bij jouw functie en werkzaamheden.
Hiermee kun je door middel van zelfstudie je vaardigheden verbeteren en je (vak)kennis vergroten.
Voor nieuwe collega’s is het de perfecte mogelijkheid om snel kennis te maken met onze producten.

Waarom hebben we nu een online Dieseko Academy?

Binnen onze organisatie is ontzettend veel waardevolle kennis aanwezig. Deze kennis zit vaak in de hoofden van onze collega’s maar is ontzettend belangrijk om met elkaar te delen. Op deze manier leren we van elkaar en kan ieder zijn of haar (vak)kennis verder ontwikkelen.
Door deze waardevolle kennis te vertalen naar online leermodules heeft iedereen toegang tot deze kennis en worden we met z’n allen slimmer.
Het aanbod van leerpaden en losse modules op de Dieseko Academy is heel breed en is afgestemd op alle functies en afdelingen binnen Dieseko Group

Wanneer start de Academy?

In de zomer van 2020 is de pilot fase van de Dieseko Academy gestart.
In de komende maanden gaan we stapsgewijs alle collega’s toegang geven tot de Academy.
Omdat het belangrijk is dat iedere collega een omgeving krijgt die bij hem/haar past hebben wij ervoor gekozen dit per afdeling te doen.

Hoe en wanneer krijg ik bericht als ik mag meedoen?

Op het moment dat jouw afdeling toegang krijgt tot de Academy hoor je dat van je leidinggevende, en ontvang je daarover een introductie e-mail met een korte handleiding voor het activeren van je account van HR.
Na dit bericht ontvang je, op het bij ons bekende e-mail adres, een geautomatiseerde e-mail van Eloomi. Met de ‘’activate’’ button in deze e-mail kan je jouw eigen online leeromgeving activeren.

Hoe kom ik bij de Academy en moet ik inloggen?

Via deze website kom je op de login pagina: https://diesekogroup.eloomi.com/login
Log in met je gebruikersnaam en zelf gekozen wachtwoord.

Voor wie is het bedoeld?

Is de Dieseko Academie voor alle Woltman, Dieseko Group en Bell medewerkers?

De Dieseko Academy is bedoeld voor alle medewerkers van Dieseko Group maar ook voor de collega’s van onze internationale vestigingen én onze dealers.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Na het activeren van jou eigen online leeromgeving en inloggen kom je op je persoonlijke startpagina.
Via de startpagina en de menubalk bovenin kan je navigeren naar de verschillende onderdelen.
Ga op onderzoek uit en ontdek alle mogelijkheden van de Dieseko Academy.

Hoe is de academy opgebouwd?

De Dieseko Academy is opgebouwd uit leerpaden en modules. Een leerpad bestaat uit één of meerdere modules. Ook is het mogelijk dat er een losse module aan je wordt toegekend.
Een module kan bestaan uit een tekst, een PowerPoint of een artikel bevatten maar kan ook een interactieve video zijn. Om de geleerde kennis te testen kan er aan het einde van een module een test worden afgenomen. Denk daarbij aan meerkeuze vragen, open vragen of een casus. Na het voltooien van de test wordt er een score afgegeven.

Is het verplicht?

De Dieseko Academy is een middel om jezelf verder te ontwikkelen zowel op vaktechnisch gebied als persoonlijk vlak. Leren en ontwikkelen staan bij Dieseko Group hoog in het vaandel dus doe er je voordeel mee dat je de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van zo’n waardevol platform.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan een cursus?

Dit verschilt per leerpad en/of module.
Op de startpagina van de modules wordt aangegeven wat de verwachte duur is.

Wat voor soort cursussen staan er op de Dieseko Academy?

De Dieseko Academy bevat een breed scala aan opleidingen, cursussen en kennis.
Denk daarbij aan de basiskennis over een trilblok, cursussen over veiligheid, een cursus gesprekstechnieken, een toolbox value selling maar ook een video van een sidegripper of een interessant artikel uit de branche.

Heeft iedereen dezelfde cursussen?

Nee, iedere medewerker krijgt een op hem/haar afgestemd programma toegewezen.
Input voor toe te wijzen programma’s is gebaseerd op jouw functie en vak verplichte cursussen maar kan ook van jou zelf komen of vanuit jouw leidinggevende.

Krijg je daarmee een officieel diploma of certificaat?

Voor het afronden van een aantal leerpaden en/of modules ontvang je een Dieseko Academy certificaat. Dit is geen officieel erkend certificaat. De certificaten zijn te bemachtigen op diverse niveaus: Bronze, silver en gold.

Hoe gaat zo’n cursus dan?

Op de startpagina of via het menu ‘’Leren à mijn leermodules’’ zie je welke leerpaden en/of modules aan jou toegewezen zijn. Op het voorblad zie je of de module verplicht is, of er een deadline is en wat de status is (bijv. afgerond). Door het betreffende leerpad of de module aan te klikken ga je van start.
Een module kan bestaan uit een tekst, een PowerPoint of een artikel bevatten maar kan ook een interactieve video zijn. Om de geleerde kennis te testen kan er aan het einde van een module een test worden afgenomen. Denk daarbij aan meerkeuze vragen, open vragen of een casus. Na het voltooien van de test wordt er een score afgegeven.

Wie bepaalt welke cursus ik moet doen?

De basis voor jouw leeromgeving komt tot stand vanuit je functie en werkzaamheden. Daarnaast wordt er in overleg met jouw leidinggevende of met jouzelf gekeken naar opleidingsbehoefte.

Hoe gaat zo’n cursus dan?

Wie maakt de cursussen?

De Dieseko content is voornamelijk geschreven door collega’s. Ook staan er diverse documenten in geschreven door onderzoekers en/of studenten. Ook is er content geïmporteerd uit de database van onze brancheorganisatie (A+O Metalektro).

Zijn er verschillende moeilijkheids niveau’s?

Ja, afhankelijk van je functie en het niveau waarop je werkzaam bent worden de leerpaden aan je toegekend. Denk aan niveaus als; beginner/junior, gemiddeld/medior, gevorderd/senior.
Ook kan het zo zijn dat de vaardigheden die bij een module horen op deze niveaus zijn ingedeeld.

Ik heb vragen, feedback of aanvullingen over de inhoud van een cursus. Bij wie kan ik terecht?

Aan het einde van iedere module verschijnt er een feedback mogelijkheid. Je kan een oordeel geven aan de hand van een aantal sterren en er is ruimte om dit toe te lichten of feedback te geven.
Maak gebruik van deze optie om je feedback, vragen of opmerkingen te delen. Samen ontwikkelen we de Dieseko Academy!

Wat gebeurt er als ik niet alle vragen goed heb beantwoord?

Je haalt de toets dan niet en kan niet verder of dit heeft invloed op het aantal punten dat je kan scoren. Hoe meer vragen goed, hoe meer punten je scoort.

Wat gebeurt er als ik niet alle vragen goed heb beantwoord?

Je haalt de toets dan niet en kan niet verder of dit heeft invloed op het aantal punten dat je kan scoren. Hoe meer vragen goed, hoe meer punten je scoort.

Ik heb een leerpad of module afgerond met goed resultaat en dan?

Het leerpad of de module wordt dan aangemerkt als ‘’afgerond’’ en eventuele scores worden bij jouw persoonlijke score opgeteld.
Voor het afronden van een aantal leerpaden en/of modules ontvang je een Dieseko Academy certificaat. Dit is geen officieel erkend certificaat. De certificaten zijn te bemachtigen op diverse niveaus: Bronze, silver en gold.

Nog meer vragen?

Bij wie kan ik terecht als ik meer informatie wil?

Gaat het om informatie over leerpaden? Gebruik dan het Feedback formulier aan het einde van een module. Voor specifieke overige vragen kan je terecht bij je Leidinggevende of HR. Stuur een mailtje met in het onderwerp Dieseko Academy.

Ik heb goede content en/of wil bijdragen aan het schrijven van nieuwe content kan dit?

Absoluut! Samen creëren en ontwikkelen we de Dieseko Academy continu. Stuur een mailtje naar HR met daarin je ideeën en samen pakken we dit verder op.